Založ si blog

Nedocenená práca youtubera

Ako ste si mohli všetci všimnúť svet Youtube sa enormne rozšíril už aj u nás na Slovensku. Firmy si uvedomili, že marketing sa dá robiť aj pomocou internetu a videá sú nato ako stvorené. Denne na Youtube pribúdajú tisícky videí s rôznym obsahom.

Téma, ktorej by som sa chcela venovať na tomto blogu je nedocenená práca youtubera. Ja osobne medzi nich nepatrím, ale denne strávim hodiny sledovaním videí. Sledujem najmä tých českých a slovenských, ale sem tam si pozriem aj zahraničných. Musím skonštatovať, že podľa môjho názoru veľa našich youtuberov sa vyrovnáva kvalitou aj obsahom, tím zahraničným. Samozrejme nájdu sa aj úplne lacné videá bez nápadov a kvality. Pokiaľ nejakých sledujete od ich začiatku, môžte si všimnúť ako ich videá rastú na kvalite. Mnoho ľudí, ktorí sledujú videá si ani len neuvedomujú koľko času, peňazí a nervov musí stáť vytvorenie jedného kvalitného produktu.

Úspešní youtuberi si na videách dajú záležať, či už sa to týka kvality obrazu, zvuku, strihu, svetla, efektov proste existuje mnoho aspektov, ktoré od toho závisia. Keď denne sledujem videá a sem tam si prečítam pár komentárov pod videom, pozastavuje sa mi rozum. Youtuber, ktorý hodí video s najlepšou kvalitou, nápadom a všetkým, čo k tomu patrí a nejaký zakomplexovaný škriatok pod najtrápnejším menom (XaLanQuO007) napíše: „na hovno video, sám by som to spravil lepšie“, tak to zamrzí. To bol len jeden z tisícok príkladov. Samozrejme kritika je super vec, ktorá posúva ľudí vpred, k tomu aby sa zlepšovali. Ale človek, ktorý celý deň nič nerobí, len píše zosmiešňujúce komentáre, by si mal uvedomiť, čo všetko stálo za tým, aby takéto video vôbec niekto mohol zavesiť na YTB. Sama by som si nedovolila napísať komentár na hocaký YTB kanál, kde ma youtuber cez milión videní a troch miliónov odoberateľov, čo i len štipku kritiky. Tieto čísla znamenajú len jedno, že je fakt dobrý. Nikto im len tak pod nohy nehodil kameru, svetla, karty, objektívy a iné veci, čo k vyrábaniu videí potrebujú. Väčšina si na tieto veci, ktoré sú potrebné k výrobe videí musela našetriť sama a to len kvôli Vám. Robí im radosť ak ľudia sledujú ich videá, ocenia ich snahu a podporia ich. Ja si takýchto ľudí vážim. Robia robotu, pri ktorej prichádzajú o svoj súkromný život, lebo ich život je vo videách. Trávia hodiny času napísaním scenáru, natáčaním, strihaním a upravovaním. Lenže hejteri, čo ležia doma na posteli celé dni si to neuvedomujú. Preto si treba vážiť každú prácu, ktorú človek robí, lebo jej venuje svoj čas, peniaze a celý jeho život.

Málokto si do videa natočí svoju izbu, rodičov, rodinné oslavy, Vianoce, raňajky, obed, večeru a to myslím doslova. Cieľom tohto všetkého je, len poukázať, že za každou dobrou prácou je veľa úsilia a času. Preto by sme ich mali podporovať. Je jasné, že ani mne sa nepáči každé jedno video, ktoré si pozriem. Ak sa mi to nepáči, v pravo hore na obrazovke existuje červený krížik na ktorý kliknem myškou a idem na ďalšie video. Nie je potrebné hneď písať ponižujúce komentáre a podceňovať robotu druhých. Predsa každý nejako začínal.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2177x
Priemerná čítanosť článkov: 2177x

Autor blogu

Kategórie

Archív